Festival Hedonizma 17. & 18. 12.2016. - Mikser House

Sir se pravi u Zasavici, isključivo od magarećeg mleka, a cena iznosi 1.000 evra po kilogramu.Ali ako želite da potrošite 1.000 evra na neki zalogaj ne morate ići toliko daleko, sada nam je u Srbiji “dostupan” najskuplji sir na svetu. Sir se proizvodi u prirodnom rezervatu Zasavica, isključivo od magarećeg mleka. Proizvođač tvrdi da ovakav sir ne proizvodi niko u svetu, jer bi njegova cena u Evropi morala biti od 3 do 5 hiljada evra, ali su oni uspeli da cenu svedu na „prihvatljivih” hiljadu evra po kilogramu.

Za kilogram ovog sira je potrebno oko 25 litara magarećeg mleka. Kažu da je ukus sličan španskom mančego siru ali sa mnogo izaraženijim i bogatijim ukusom. Mančego, inače, košta 13 evra po kilogramu :).

Na ovoj farmi proizvode i magareće mleko, koje je navodno bilo tajna čuvene Kleopatrine lepote.

Magareći sir je tako stao rame uz rame sa italijanskim tartufima i ostalim najskupljim svetskim zalogajima. Pogledajte video.


Izvor: turizamiputovanja.com

Festival Hedonizma
17. & 18. 12.2016.

Mikser House
Karađorđeva 46, Beograd, Srbija

O Hedonopolisu

Hedonopolis! – Festival Hedonizma, 17. i 18. decembar, Mikser House

Otkrijte svoju novu omiljenu destinaciju za uživanje! Vodimo vas u Hedonopolis!

Asocijacija Autentičnih Hedonista (www.aah.rs), 17. i 18. decembra organizuje Festival za Autentične Hedoniste, ljubitelje hrane, putovanja, čokolade, vina, masaža...

Copyright © 2016 Hedonopolis. All rights reserved.